Dagens ridpass

Doris o jag red ut med Gringo och Jennifer idag. En riktig mysrunda med väldigt mycket trav i långa sträckor. Red även i galopp. Vi mötte kor som Doris fick tokspel av, shiiit va läskigt tyckte hon, så vi vände och red tillbaka. Korna kom ju springandes mot oss, det var en tjur med oxå! Aja, sedan gick allt bra :) Ridvägen som vi red heter korundan, haha! Doris har ju en väldigt dålig kondition så det tränar vi alltid på när det är uteritter och i paddocken. Tack Jennifer för en trevlig uteritt!
Tack för att ni kommenterar!
 
Btw. Roy och jag kommer troligtvis vara med i div ll, guuud, jag som känner mig alldeles för stor :o LB, jag o Roy? :o Sandrine kryymp lite nu :)

Svar på kommentar

Anonym
                                IP: 81.231.64.66                                           

            vad hände elr händer med gringo? undrar det..

 

Svar: Ända sedan vi köpte Gringo så sa jag till mamma att jag tror inte Gringo trivs hos oss, mamma sa att jag bara hade fått för mig nåt o skulle komma över det. Jag släppte det aldrig och tyckte att Gringo såg olycklig ut. Gjorde allt för att se en glad blick i hans öga. Han var glad för stunden men blev olycklig i blicken snabbt. När vi hade stått i vårtnya stall i ca 1-2 veckor. Då hade vi haft ut en veterinär som tyckte han var halt på båda fram. Vi gav honom metacam och han vilade. Sedan efter ca 1 månad blev Flashan halt och vi åkte in med BÅDA för att se om Gringo verkligen var halt fortfarande. Han var då halt i båda haserna bak, blev sprutad och fick vila 3 veckor? Åkte tillbaka och han sprutades i båda igen osv osv. Då var vi på mälarkliniken med ca 4-5 besök? Sedan blev han friskförklarad och blev igångsatt. När jag började träna honom så kände jag igen att han inte var pigg o glad.

Vi tog med honom till en klinik i tierp där han skulle på hälsokontroll vilket slutade med hältutredning.... Halt var han på alla fyra och det blev ca 4-5 besök där mad men här varierade det med att han var halt på både bakknäna elr bara ett bakknä, båda fram i hovlederna eller bara en fram i hovleden. Vi gav oss tillslut och skulle döma ut honom för HANS bästa. Vi fick honom inte utdömd och lät honom då stå i riktig VILA i ca 2 månader. Sedan hade vi ut en veterinär till stallet och han var nästan frisk, han haltade kanske 2-3 steg o det var nog för att han gick barfota runt om. Så vi håller nu på att sätta igång honom. Och detta pågick sedan augusti år 2011 alltså mer än ett halvår, snudd på 1 år. Nu närvi sätter igång honom så rider jag honom nån gång ibland men är lite för stor INTE mycket men lite jag har ju också en till häst att rida.

Vi vet INTE vad som hände, han kan ha haft detta i hela sitt liv. NU händer inget han räknas som frisk och om han håller så kommer Jennifer (om hon vill) ha honom på foder i ett år och sedan tar syrran över honom. Jag är SÅ glad att Jennifer rider honom för jag tror verkligen på henne och vet att han kommer ha det så himla bra med henne. Om honkommer fortsätta rida honom såklart, vilket jag verkligen hoppas! Gringo älskar att känna sig omtyckt och få va den som får mest uppmärksamhet <3 Han är en riktig kämpe, han släpade runt mig på hoppbanan även fast han hade så ont, vi vann eller bara blev placerade på nästan alla hopptävlingar o vi van ekohus cupen. När jag visste att vi skulle behöva döma ut honom, grät jag varje natt......m.m....

Hoppas du fick svaret på frågan annars fråga igen!


Svar på kommentar

Anonym
IP: 81.237.213.69

Ska Jennifer ha Gringo över sommaren? Asså rida?

Svar: Det är inte bestämmt men jag hoppas så, haha :)

 

 


Hovis, check ;)

Ja, äntligen så är G o D's hovar verkade. Så imorgon kan jag rida D igen! Hoppas att Jennifer kan rida G oxå.
D var lerig överallt idag! Hela hon var ljusbrun! Borstade så mycket jag orkade men fick sedan ta hjälp av vattenslangen! Imorgon, är det nog en slappdag, skönt!
Vi höres.
 

Thorsholmen

Hej!
Hela helgan har jag varit vid thorsholmen där våran farmor har en stuga. Det finns inget internet där o det förklarar varför det inte blivit någon uppdatering. Jag har iaf haft det väldigt trevligt, saknade Gringo o Doris bara! Åkt väldigt mycket i min brors båt som går riktigt snabbt - någon slags racerbåt typ? Riktigt roligt! Näst, nästa vecka åker vi nog dit en hel vecka! Hur ska jag klara mig utan G o D i en hel vecka? Aja, nu vill jag att det ska bli tisdag då hovis kommer och skor G o D! Bye
 
Btw, min syrra fyller 10 år imorgon (måndag) Grattis i förskott!
 

Stallet

Hej! Ja, det blev ingen ridning för mig, Doris hade tappat en framsko och den andra framskon var lös. Hennes hovar är verkligen inte välverkta. Inte fina alls. Spruckna och långa! Som tur är så kommer hovis på tisdag! Jag har en gissning på att hon blir väldigt pigg när hon fått hovisarna verkade för det gör lite ont nu o då är hon superpigg!

ZZZZzzzzzzzzzzzzzzz..........eller?

Drogar mobilspel och musik med magda o clara på rummet, haha!

MISTER GRANGE <3

Här har ni en bild på min ponnie! och på mig.image descriptionimage descriptionHär har ni en bild på min ponnie! och på mig.
Det går inte att beskriva med ord hur mycket jag älskar denna ponnyn. Han är verkligen den som gjort mig till den jag är idag. Jag gråter när jag kollar på bilderna, som han ställde upp för mig hela tiden även fast han hade ont? Han kommer alltid, alltid att äga mitt hjärta ♥

Amerikaska miniatyr hästar!

Gud så söta, sök på youtube (ni måste bläddra ned tills det kommer en bild på en svart miniatyr häst med en gubbe!): american miniature horse camp jump så kommer det upp en film på när en sånhär LITEN häst hoppar... kanske 110 cm!!!!!!


Huuuuur söt? Har faktiskt sett en sådan in real!


Bild min syrra gjort åt mig och älskade hjärtat gringo <3


Duktiga Bellan!

Hopptävlingen :O

Ja. Red min första klass som var en LC, felfri i grund men ett pet i omhopp. Nöjd o glad! Förvånande så kom jag etta o vann därmed min klass, riktigt fina priser!

Sedan så efteranmälde mamma mig till en LC+5 oxå. Så vi gav honom lite betfor så att han kanske blev lite piggare, han var ju så fruktansvärt lat! Gick in på banan och hoppade 1 o 2 men fick ett tvärstopp mitt i hindret på 3 och försökte sitta kvar, satt på hans hals och då duckar han! Han har ju världens smalaste och minsta hals... Aja nöjd endå, en vinst denna dag!

Ha det bar nu.


PS. Det SPÖregnade hela dagen -.-

Nya bilder på Doris kommer.....

image description
Min söta stora pålle, haha! Hon e stor...Trust me.

Hopptävling på BäRF imorgon

(ledsen för dålig uppdatering)
Imorgon är det hopptävling på BäRF. Ska rida Roy, LC blir det. Möter syrran igen... haha. Aja får ju tävla iaf. Dem har ju blivit så duktiga den senaste tiden!

Red Doris idag, blev en uteritt i skritt, trav o galopp. Hon skötte sig galant. Väldigt pigg o framåt, lite het :) Sandrine gillar...., haha! Vill ju rida henne imorgon!

image description
Doris o Gringo är kära i varann. Guud så Doris gillar min lilla tjejtjusare!

Nu är hon hemma i sitt nya hem ;)

Ååh, gissa hur glad ja e? Hon e fett perfa. Hon e så underbar <3 Hon var så fett lugn när vi släppte henne i hagen, gjorde inte ett ljud. Tar livet i ro lixom. Åh vad jag är nöjd! Bara så ni vet så kallas hon för Doris nu! Det var ju ett skitbra smeknamn enligt mig! <3 ha det så bra nu mina underbara läsare!


Nu är hon min, bara MIN <3


Godmorgon

Sov till kl 10.30 hehe... Men är nu pigg o  vaken o väldigt hungrig. Frukost skulle sitta fint.
Idag måste jag leta reda på mina shortchaps som jag ska ha på tävlingen i helgen. På Roy.
Vi hörs, kommer mer updatering...


Mitt nyaste träns...

... Tycker jag e så galet snyggt!
Bild kommer imorrn. Jackson märke är det. Hoppas att shannon kan ha det ♥
På Gringo passar det perfa, vilken snygging han vart...fast...det är han alltid ♥

Frågestunden avslutas på FREDAG. Ni kan även fråga i detta inlägg.


Saknar att kunna rida o hoppa dig som jag vill. I will always love you ♥

FRÅGESTUND


FRÅGA PÅ BARA.

I stallet

Är med Isabelle på dressyrträning . Så duktiga dom e men man ser hur båda vill ramla ihop... Jobbigt säg.


Yes, nu är det bestämt!

På torsdag kl 8 besiktas Shannaon i någon klinik i Nyköping!
Glad jag e...men får inte tänka att "det är klart hon går igenom!" för det är inte alls säkert. Därför vill jag att NI håller alla tummar OCH tår!
Då blir lilla jag väldigt glad ♥


Kan inte lägga upp den enda bilden jag har på Shannon här på bloggen hela tiden, det blir lite tråkigt kanske....

Hur jag vill att min ponny ska vara :)

Ja. Jag gillar ponnyer och hästar med mycket motor och en bra hoppvilja och hoppförmåga.
Jag är aldrig rädd när jag rider, rodeo=okej då kör vi :) Den ska vara het när man rider ut och älska det.
Gärna vändbar i omhoppning ochså.

Snäll i all hantering och gosig i stallet. Älskar hästar som man kan gosa mycket med. Den måste ha en pussmule, haha! Jag vill att man ska kunna ha riktigt kul med sin ponny. Skratta o "leka" med dom.

Mister Grange. Han är allt detta förutom att han inte ÄLSKAR att gosa i stallet men har världens pussmule :) Han är ju helt perfa. Jag skrattar alltid åt honom, varje dag. Love him ♥

Drumcairn Shannon. Hon har en otrolig hoppförmåga och en bra hoppvilja. Hon älskar att gosa i stallet och är snäll i all hantering. Men när jag var och provred henne har ho ingen kondition @ all. När hon får upp en bar kndition kommer hon gå så mycket bättre och det var bra nu lixom. Jag tror så STORT på henne. Nåt bara klickade till mellan oss å då var hon inte superpigg o så. Om allt går bra o hon går igenom besiktningen så kommer det bli som en igångsättning för henne. Jag kommer börja med o bara skritta o kanske liiite trav o sedan kommer mer trav o galopp med tiden. Våran första tävling blir kanske i /sensommarn/hösten. Älskar henne och vill så gärna att hon går igenom. Love her ♥


Åhh varför blir du inte frisk?

image description
Haha, enda bilden jag har på henne... Loove <3


Skola imorgon, skolavslutning i övermorgon.

Längtar tills i övermorgon..............

Visste ni att...

... Gringo har en stor stor prick under magen

... The black pony heter Drumcairn Shannon, asfint ju...♥

... Jag gillar chips mer än godis

... Gringo har den cooolasté underläppen i världen

... Jag lever för hästar

... Jag är mer för stilren outfit på hästen men gärna stilrent med roliga färger, inte brunt, grått osv, tråkig färg enligt mig.

... Drumcairn Shannon kallar vi för Shannon ♥

image description
Love that horse ♥

HAHA

Märkte nu, med hjälp av en kommentar att i inlägget NO BLOGGING då hade jag skrivit blobbing... Hhaha ASgarvade ju... ♥


Love ♥


The black horse <3

Har fått veta namnet nu men vet ej hur man skriver det. Det är jag och the black horse på bilden. GISSA HUR LYCKLIG JAG ÄR NU!! Tack Julanda å Malin för att ni följde med. Finns ingen bättre hjälp. Bäst är ni. Njut av denna ursnygga ponny nu!


Middag NU

Blir pastasallad med kyckling i... gott. Ridit Foxen med Maja &Plexus, Issa & Amber. Hade det asmysigt, måste göra det en mer gång.

Hejdå.


Muuums.

No blogging tomorrow...

Blir nog ingen blobbning imorrn... Har så mycket som far runt i huvudet på mig just nu.
Kommer kanske ett inlägg då och DÅ men inget meningsfullt.
Hare gott.

image description
Kärlek till denna bilden ♥


Lagjackorna

Här har ni våra över snygga lagjackor, dock bara baksidan.... Ni får en bild på mig och Roy oxå ;)


Jag på storhäst ;)

Inte den bästa bilden, men den duger...


Ska till BäRF

Ska till BäRF och rida med bästa Maja E. Vi får se vem som tar vem, Foxen elr Plexus ;)
Iaf så ska det bli skitkul, kommer få rida så med Maja E tills Maja R är hemma.

Men ännu bättre på Lördag KANSKE jag åker till The Black Horse ♥ Inget e säkert, mami har inte ringt än men man kan alltid hoppas, right? Ska försöka att åka o provrida två ponnysar i örebro oxå, kommer nog inte falla så för dom som jag gjorde för The Black Horse (vi vet ej dens namn så här på bloggen kallar vi den The Black Horse). Goooosh jag e förälskad i den ponnin ♥


Du kommer alltid finnas i mitt hjärta Gringo. Om detta inte hade hänt, hade allt vart så enkelt. Du är obeskrivlig o du kommer alltid vara min bäbis som jag aldrig kommer glömma ♥ You are the one I've live for ♥


Detta var GULDVÄRT

Åkte ner till Nyköping för att provrida två D-ponnysar. SÅ värt det...Den ena var en grov D-ponny, sto, svart med en rund o fin stjärn, 146,5 i mkh, 6 år och helt underbar. Provred den först och ba SHIIT vilken ponny, jag är så kär ♥ Hon var precis som jag vill att hästar ska vara. Helt otroligt begåvad i hoppning och har verkligen viljan och så stadig för att vara 6 år, den var ju stadigare än en 19 åring lixom. Jag är heelt såld asså...

Och så var det en till då. Detta var en smäcker ponny, brun, inga tecken, liten och sööt och 12 år. Dock inte en ponny jag tror på, nåt ver fel. Den var pigg, spänd och släppte aldrig efter. Annars var det en fin ponny, men litade inte på den.

Aja, vi hörs!


Denna ponny är jag helt såld på, ÄLSKARN!! (hoppas det var ok att jag lånade bilden, kan ta bort den om det skulle bli bekymmer)

Smått DÖR

Guuuud, känslan att inte ridit mer än en gång i veckan o knappt det på mer än ett halvår... DET är jobbigt.
Seriöst jag dör typ, saknar det SÅ mycke.
I know...jag e inte ensam om det, många upplever samma känsla.
Däremot något som fördärvar det så sjukt mycke är att jag, VI(!) måste ** **** ****** ******.

Rida ridkolehäst e fett kul, men inte samma sak som att rida sin EGNA eller ba en privathäst som man är medryttare på.
RIDNING, HÄSTAR & allt omkring det är vad jag LEVER för.
Gissa hur ringrostig jag var när jag skulle rida Roy efter typ 3 månaders vila från ridning... Uuuh....

image description


Roooy


Alla märker nog att vi var cowboys på denna bild som är från julshowen 2011! Nu taggar vi till ekohus då jag rider en LC (?) med ROY.

The best <3


Gårdagen (söndags) div lll hoppning

Japp, kör från FÖRSTA början nu..

Mamma och jag drog till Bengan med transporten för att hämta Roysen där. Borstade o gjorde han allmänt fin.
Tog med en höpåse och betfor. Betfor=pigg ponny...
Han fick ha ett tjockt stalltäcke på sig. Tog även med vinter täcke som det inte regnar igenom på.
DÅSÅ bar det av till säfva ridklubb där jag först när vi komm fram satte mig på läktaren med maria o kollade på första klassen. Sedan gick vi ut när några D-ponnysar ridit, då mötte vi Maja och fick lagjackor! Fett snygga!
Sen så skulle jag ta ut Roy o börja rida fram.

Jag började med att skritta, trava och galoppera på rakbanan som ligger bredvid framhoppningen. Han kändes pigg o framåt men gud var han kunde springa snabbare nu när han stått på spa hos benga! Tack från Roy lixom.
Sedan smög vi in på framridningen o tog några skutt på det lilla. Sedan framhoppning o då tog vi några skutt på recket o oxern, allt kändes super!

Dags för mig att gå in i ridhuset.... Banan var enkel o likaså omhoppningen (roy är mästaren på omhoppningssvängar absolut INGEN slår honom asså INGEN! Han e KUNG över ALLA då menar jag ALLA! Säg inget annat!) Jag blev felfri i både grund och omhopp. Men icke placerad, togdet faktiskt lungt till lagklassen då vi ger ALLT!

Jag var apnöjd o glad. Roy lastades o fick stå där ca två tim, han fick betfor och hö.
Dags för Maria att rida, FELFRI! Sedan var det ambers tur FELFRI (placering för amber o isabelle!) Sedan var det majas tur och jag tror hon oxå blev FELFRI. Alla var så nöjda o glada o taggade om för laghoppning!
Medans vi väntade på att banan öppnades firade vi Majas födelsedag med tårta o sång inne i cafeterian! Grattis i efterskott!

Då, innan tiden var för mycket öppnades banan o vi gick den snabbt men noggrant! Drog sedan till bilen, drog på mig lag jackan o stövlarna, lastade ut Roy o började rida fram. Red fram likadant som innan.
Dags att gå in i ridhuset på collecteringen o sedan var banan min! FELFRI o en galant runde enligt mig. Kändes så jäkla bra! Marias tur=felfri, Majas tur= 1 pet :(, Isabelles tur=FELFRI!!! Det betydde att vi gått till omhoppning!!
I omhoppningen blev ALLA felfria ovi fick en andra plats!! Måste säga at vi var sp GRYMMA så det finns inte!!!

Efter det åkte vi hem med Roy till ridskolan som jag inte tror att han längtade till direkt. Han ville vara kvar hos Bengan!

Aja, sedan drog jag o provred en maxad C-ponny i Rasbo som det inte klickade till alls :( Den ponnyn var inte okej asså, fy.

Ja, det var min dag det! Hejdå!




Maja & Myggan

Haft en UNDERBAR dag med Maja & Myggan, dom allra bästa!
Ska gå o lägga mig nu så att jag är pigg till tävlingen imorrn ♥
Godnatt!


Hoppas denna rosett återkommer imorgon, fast i lagklassen!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu